• Volejbalový turnaj chlapců

          • Dne 14.5.2024 se tým chlapců z 2. stupně jmenovitě Jan Plachetka, Antonín Schoř, David Entler, Ondřej Holoubek, Adam Andrášy, David Kazda, FIlip Florián  zúčastnilí v rámci školní sportovní ligy turnaje ve volejbale. Akce se konala ve sportovní hale v Rousínově. Turnaje se zúčastnilo kromě naší školy dalších 5 družstev - ZŠ Rousínov, ZŠ Vyškov Nádražní, ZŠ Vyškov Tyršova,  ZŠ Ivanovice na Hané a ZŠ Podomí. Hrálo se systémem každý s každým. Kluci prohráli pouze jeden zápas a sice se ZŠ Rousínov. Rousínovské hráče dobře známe ze soutěže, dokonce někteří z našich v Rousínově hostují. I když jsme v prvním setě s Rousínovem vedli 14:13, nakonec jsme set prohráli 14:16 a celkově zápas 0:2. Ostatní soupeře jsem porazili 2:0. Takže pořadí bylo jasné. Vyhrál Rousínov bez ztráty setu, my jsme skončili druzí a na třetím místě se umístili kluci ze ZŠ Vyškov Nádražní. Klukům moc děkuji za předvedený výkon, přístup a reprezentaci školy. Tahle parta stojí hlavně  na zácích ze 7.A a já jim přeji hodně úspěchů v jejich dalším volejbalovém počínání. 

            Do krajského finále, které se bude konat ve Šlapanicích tedy postupují klucí ze ZŠ Rousínov a my jim upřímně přejeme hodně úspěchů! 

            Zuzana Schořová

          • Družina v Zážitkovce Albi


          • Ve dnech 9. - 11.4. jsme s dětmi ze školní družiny navštívili Zážitkovku Albi v Brně. Do Brna jsme jeli vlakem a potom pěšky přesunuli na Masarykovu ulici. Zde nás nad prodejnou Albi čekal velký prostor zvaný "Zážitkovka", kde si děti pod vedením 2 lektorů mohly vyzkoušet spoustu zajímavých deskových her, také si mohly vyrobit přání dle vlastní fantazie. Myslíme, že tenhle výlet byl opravdu zážitkem a těšíme se na další společné akce. 

            Vychovatelky ŠD